maanantai 2. toukokuuta 2011

Osama bin Laden on murhattu

Osama bin Laden on murhattu. Hän oli ilmeisesti CIA:n palkkalistoilla, eikä häntä haluttu päästää oikeussaliin asti kertomaan tietojaan CIA:n operatiivisesta toiminnasta.

Bin Laden vedettiin kuin taikurin hatusta esiin aina kun maailman poliisi tarvitsi pelotetta toimilleen jossain maailman kolkassa.

En usko, että bin Ladenin kuolema tekee maailmasta yhtään turvallisempaa paikkaa. Yhtä typerää olisi väittää, että maailmasta tulisi turvallisempi paikka, jos Barack Obama murhattaisiin. Kostoiskujen kierre vain tulee kiihtymään.

Vatikaani riensi ilmoittamaan, että bin Laden joutuu vastaamaan jumalalle ihmisten tappamisesta ja vihan levittämisestä. Viimeaikaisten uutisten perusteella Vatikaanin kannattaisi olla enemmän huolissaan omasta tuomiopäivästään.

"Ihmiset itkevät, juhlivat ja laulavat kansallislaulua Ground Zerolla." Ihmisiä on aina riittänyt lynkkausjoukkoihin – eikä rikollisen haudalla tanssiminen ole kaukana siitä. Kun koston humala haihtuu, hirttopaikalta lähdetään pää painuksissa. Jo Monte - Criston kreivi, Edmond Dantès oppi sen.

Kuolemantuomion kannatus on vankkumaton.

Yhdysvaltain viranomaiset hautasivat bin Ladenin ruumiin nopeasti mereen, tuntemattomaan paikkaan, ettei muslimimaailma saisi uutta pyhiinvaelluskohdetta marttyyristaan.

Mutta meren aaltojen pauhua eivät Yhdysvaltain viranomaiset kykene vaientamaan.

6 kommenttia:

  1. Monikohan muslimi sinne vaeltaisi ellei sitten hautaa häpäisemään. Bin Laden ei todellakaan ole suosittu muslimimaailmassa.

    VastaaPoista
  2. IS 3.5.2011

    "USA:n sotatoimet "ovat sietämättömiä", sanoi oikeustieteen tohtori Martti Koskenniemi Ylen aamu-tv:ssä tiistaina.

    - Mutta mitä voimme tehdä? USA on mahdoton toimija kansainvälisesti, sanoi Koskenniemi.

    Koskenniemi kuitenkin tähdesi Ylen haastattelussa, että USA toimii niin kuin on tarkoituksenmukaista.

    - USA myös tarvitsee vihollisen ja löytää myös uuden vihollisen. Uusi globaali uhka löytyy, sanoi puolestaan arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila.

    Hänen mielestään kostoajattelu Osama bin Ladenin surman jälkeen on liioittelua.

    - Voi olla, että joku onnistuu. Ehkä kyse on myös sotapropagandasta.

    Hämeen-Anttilan mukaan USA tarvitsee kansainvälistä tukea ja luo siksi globaaleita uhkakuvia ajatuksella, että uhka kohdistuu kaikkiin.

    Hämeen-Anttila ei uskonut Ylen haastattelussa, että Osama bin Ladenin kuolema lamauttaa al-Qaida -järjestön toiminnan.

    - Se ei ole yhden miehen järjestö. Osama bin Ladenilla oli vain keula-asema. Hänen kuolemansa oli verkostolle symbolinen isku.

    Johtajan hautaamisella mereen oli Hämeen-Anttilan mukaan myös oma tarkoitus.

    - USA:n päätarkoituksena oli poistaa kiusallinen asia eli välttää Osama bin Ladenin muistomerkkipaikka, jossa ihmiset voivat käydä.

    VastaaPoista
  3. Lassi, muistaakseni vesistä meri on ollut lempielementtisi. Mitä tulevaisuudessa kuulet seisoessasi meren rannalla kumua kuunnellen?

    - Liisa -

    VastaaPoista
  4. "USA tappaa talossa ja puutarhassa"lol tai jotain...

    VastaaPoista
  5. Osama bin Laden oli karismaattinen ja älykäs mies; lopulta tapatti murto-osan siitä mitä jenkkiöykkäri Bush militantteineen - Osassa arabimaailmoja Osama ei ole suosittu, mutta yleisesti ottaen hänestä on pidetty ja häntä on ihailtu, hänen perusominaisuuksiensa takia. Moni kaipaa ja suree häntä - ja Arabian meri on nyt saanut poikansa - Tietyssä mielessä surullinen ihmiskohtalo jonka kipinä sai Osamassa "karriäärimielessä" alkunsa suurimmaks osaks alkunsa jenkkien röyhkeydestä - Yhdysvallat on jo siinä pisteessä ettei sitä maata kunnioita enää muut ku kaikkein syvästi sivistymättömin kansanosa kussakin maassa.

    VastaaPoista